Tuesday, March 5, 2013

Antara Lahad Datu dengan operasi bedah gusi



Mohon ampun terlebih dahulu jikalau entry ini muncul dalam keadaan masyarakat sekeliling heboh dengan mengikuti perkembangan di Lahad Datu, sedang mengira berapa yang terkorban, apakah yang bakal menyusul, tindakan apakah yang bakal di ambil .. pelbagai cerita disana ... uncle pula dengan cerita uncle disini ..

Untuk makluman semua, uncle selesai menjalani pembedahan gusi dan membuang gigi "bongsu" pada Khamis lepas. Saat dan ketika uncle berasa tegang sekali, tegang kerana uncle takut "bedah" uncle takut kena cucuk, takut kepelbagaian sehingga pernah satu ketika uncle pernah menunda  tarikh operation, tapi hari Khamis yang lepas tak termampu hendak dikekang lagi, kena redah kalau mau lega ..

Syukur Alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancar, cuma terasa kebas kepala di sebelah kiri masih belum menyusut, nak menganga telan nasi terasa payah, nak menelan air liur terasa pedih di tekak, mungkin inilah rasa orang lepas operation kot huhuu..

Jikalau ditanya sakit ker kena belah gusi? uncle pada mulanya memang rasa cuak, nak-nak pulak di saat sang doktor nak menyucuk di gusi uncle, kiraan detik pada masa tu nampak cam lambat tapi uncle kena laluinya, perasaan? tak lah sakit mana pun cuma seriau je yang melebih-lebih .. bila kebas memenuhi ruang dalam mulut uncle, segala macam prosedur operation dibuat, antara uncle sedar dan tak sedar jer, " tak terasa apa-apa" sampai lah selesai dan disaat gusi dijahit, memang uncle tak rasa apa pun.

Terpaksa lah sehingga ke hari ni uncle berpantang, erk..pantang makan ker atau pantang tengok makanan uncle dah tak keruan, banyakkan makan yang sejuk, melantak jugak benda yang panas-panas, cakap doktor kekadang terlanggar seketika, mujur ubatan masih dipatuh, telan mengikut waktu.

Habis bab operation, uncle nak berbicara pulak dengan peel komputer di rumah ..

Lappy di rumah uncle memang tak boleh nak ditaip langsung buah butirnya, aksara seperti tak dipatuhi dikala jari menyentuh keyboard, lari sana sini, penangan virus mungkin lebih dasat dari apa yang disangkakan. Hujung bulan baru nak mengantar ke kedai untuk di format. Aduhai ..  terasa sesak sedikit kewangan uncle untuk bulan Mac ini, tapi insyaAllah, tuhan akan mengasihani insan yang selalu berdoa untukNya.

16 comments:

Rohani Hashim said...

lame tak hapdet. patutler...

JungRara said...

wisdom tooth saya pun dah keluar ^^

sabella mohamad said...

fuhh macam seram jek bunyinya . uncle operate kat swasta ke kerajaan ? nasib baik la tak sakit ,

Normi Nieza said...

welcam back uncle..:)

Zainal said...

welcome back

aTieYusof Family said...

welcome back Uncle...
harap2 lepas ni tak de lah sakit gigi lagi..boleh lah senyum lebar sikit..hehe...
Uncle: pray for us..penduduk sabah:)

aima said...

bedah gg pun tegang ka uncle

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam uncle, lama dah bunda tak ziarah uncle..

bunda last sakit gigi n cabut gigi 3 tahun lepas...dalam masa selang sebulan 2 batang gigi geraham hilang/cabut...pastu legaaa..

kalu tak, tengah sakit ..jangan lah ada yg cari pasal..memang nak kene siku jer jawab nyer..hahaha !

AnieDaud said...

terus baik kalau cam nie...

Diari Si Froggie said...

Haha.. lama dah aida tak singgah blog uncle.. uncle still lawak macam selalu. Uncle suka imagin yang bukan2 tu yang cuak melampau tu. :P Alhamdulillah sekarang dah sihat eh uncle? Penangan virus apa pun tak boleh.

ninest123 said...

prada handbags, nike outlet, chanel handbags, tory burch outlet, louboutin pas cher, ugg boots, replica watches, michael kors, longchamp pas cher, kate spade outlet, louboutin outlet, louis vuitton, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, oakley sunglasses, oakley sunglasses, uggs on sale, nike air max, longchamp, nike air max, air max, louis vuitton, ugg boots, gucci outlet, air jordan pas cher, tiffany jewelry, oakley sunglasses, jordan shoes, longchamp outlet, louis vuitton outlet, tiffany and co, prada outlet, christian louboutin outlet, louboutin, sac longchamp, ray ban sunglasses, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, burberry, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, nike free, nike free, louboutin shoes, replica watches, ray ban sunglasses, nike roshe run, longchamp outlet, ray ban sunglasses

ninest123 said...

michael kors, michael kors outlet, north face, mulberry, replica handbags, new balance pas cher, lacoste pas cher, nike free run uk, kate spade handbags, hermes, michael kors outlet, ray ban pas cher, north face, hollister, converse pas cher, tn pas cher, michael kors outlet, sac guess, michael kors, lululemon, michael kors, hogan, burberry, true religion jeans, abercrombie and fitch, ralph lauren uk, coach outlet, coach purses, michael kors outlet, hollister pas cher, nike air max, vanessa bruno, michael kors outlet, burberry outlet online, nike air max, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors, air force, nike air max, ugg boots, true religion jeans, timberland, coach outlet, true religion outlet, nike blazer, ray ban uk, ugg boots, vans pas cher, nike roshe

ninest123 said...

asics running shoes, mac cosmetics, reebok shoes, soccer shoes, beats by dre, vans shoes, hollister, chi flat iron, vans, hollister, ghd, jimmy choo shoes, ray ban, north face outlet, nike air max, nike air max, baseball bats, birkin bag, nike trainers, mcm handbags, ralph lauren, nike huarache, oakley, lancel, abercrombie and fitch, new balance, lululemon, instyler, longchamp, hollister, nike roshe, babyliss, gucci, bottega veneta, ferragamo shoes, herve leger, mont blanc, insanity workout, timberland boots, celine handbags, p90x workout, soccer jerseys, north face outlet, iphone cases, nfl jerseys, converse outlet, wedding dresses, louboutin, converse, valentino shoes

ninest123 said...

karen millen, moncler, louis vuitton, bottes ugg, pandora charms, canada goose uk, swarovski, moncler outlet, moncler, supra shoes, louis vuitton, toms shoes, moncler, thomas sabo, juicy couture outlet, sac louis vuitton pas cher, swarovski crystal, louis vuitton, hollister, moncler, montre pas cher, canada goose, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, coach outlet, marc jacobs, moncler, louis vuitton, links of london, canada goose, replica watches, canada goose outlet, wedding dresses, pandora jewelry, moncler, ugg pas cher, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, pandora jewelry, canada goose, canada goose outlet, juicy couture outlet, doudoune canada goose, pandora charms, ugg boots uk

dong dong23 said...

cheap jordans
prada outlet
coach outlet
burberry outlet
canada goose sale
montblanc pen
sac longchamp
coach bags
oakley canada
nike outlet
201711.9wengdongdong